Плащането на осигуровките няма нищо общо с изплащане на каквото и да е обезщетение от НОИ. Срока за плащане е до 15 дни от датата на представяне на документите в НОИ.


Срокът га еое заплащане е 15раб. дни след подаването на д-иите в НОИ? На майчинствоио или на осигурителните вноски? Идеята ми е - да подам  д-ти , да получа първия превод и от тях пари да дам на работодателя ми да внесе за осигуровките..
Здравейте пак ;д имас въпрос - ако подам д-ти за майчинсиво,примерно, на 10 матр, на 10ти варил ли ще имам превод или след внасянето на осигуровките за м. Март?
Не, аз се ядосах за това че ме е осигурявал на 4ч. По мои сметки си беше 12.5 месеца, и Вие като казахте " нке стига" и се замислих защо . Благодаря още веднъж. 
Ми и аз така мислих, но защо Елена- каза че е недостатъчен?
И колко ми е стажа в момета?! 10м?! 11м?! Их, че се ядосааах !!!!
Пф, сега погледнах яе единия от шефовете ми ме е осигурявал на 4ч :@ и сега от 15м стаж - 10м са на 8ч и 5м са на 4ч. В татъв случай как се изчислява общия ми стаж?! Оффф, баси мизерника :@ аз работих като вол по 14-15ч , а той само на 4ч ме е осигурявал :/
Всичките ми 15м стаж са по този фонд.
Много, много, много благодаря!!!
Мога ли да изляза по майчинство веднага  след подписването на д-ра или трябва да изчакам след плащенето на осигуровките?
Т.е само за 1м ще се внесат Со и Зо и след това само Зо?
Ако подпиша Тд през м. Март кога сще се наложи да се внесат осигуровките? Съжалявам че питам толкова много и евентуално супер тъпи въпроси, но наистина не ми е ясно :/ Извинявам сеё
Имам фирма която да ме назначи.  Когато съм в майчинство от дадената ф-ма, работодателя продължава ли да ми плаща СО и ЗО ?
Благодаря, Елена! А какви д-ти ще ми трябват? Болнични, отпуска, 45д преди термин и т.н - аз нямам.
Здравейте!
Имам син на 8м и въпреки това темата"майчинство" ми е мънла. Имам няколко въпроса към вас:
1:Вземам Соц. майчинство вече 8м , защото по спомени си мислих че имам 11м стаж, а току-що разбрах че са 15м. Мога лисега, когато сина ми е на 8м да изляза по майчинство от Нои?
2: Какви са условията за това? Като документация нужна за представяне в Нои?

Съжалявам за глупавите въпроси, но наистина ми е мъгла всичко :/